Klubbsponsor
Klubbsponsor

Stadium

Jonas
Jonas Persson

Om vårt företag

Stadiums historia
Historien om Stadium tog sin början när bröderna Ulf och Bo Eklöf bestämde sig för att bli bäst på sport och sportmode. Uppväxta i föräldrarnas livsmedelsbutik hade de fått känsla för företagande och butiksförsäljning, och sportintresset fanns med redan från barnsben då deras mor guidat dem upp och ner i slalombacken utanför uppväxtorten Norrköping.

I unga år, när storebror Ulf fortfarande pluggade på Handelshögskolan, fick bröderna chansen att ta över sportbutiken Spiralen Sport i Norrköping. Spiralen Sport var en traditionell sportbutik där varorna såldes över disk. Ulf och Bo Eklöf, drivna av en enorm energi och entreprenörsanda, vände upp och ner på allting vad traditionell sporthandel hette. Efter Spiralen Sport i Norrköping vändes blickarna mot Stockholm – och 1987 fick världen beskåda den allra första Stadium-butiken, den på Sergelgatan i Stockholm. Succén visade sig vara ett faktum redan dag ett, och resten är ”historia” som det heter på idrottsspråk.

Sedan Stadium Sergelgatan öppnade i Stockholm har Stadium utvecklats till en av Europas största sportkedjor. Stadium Sergelgatan har fått sällskap av ett tresiffrigt antal sport- och sportmodevaruhus utspridda i Sverige, Finland, Danmark och Tyskland. Konceptet Stadium har hela tiden utvecklats och dotterbolag i form av koncepten Stadium Outlet, Stadium Team Sales och Stadium Ski har tillkommit. Dessutom har Stadium i Stadium Sports Camp Sveriges största största, och förmodligen världens roligaste, idrottsläger för barn och ungdomar.